Sem predavateljica ruščine kot tujega jezika, s tem se ukvarjam že več kot 20 let.

Sem Natalija Androsjuk profesorica ruščine za tujce.

Diplomski in podiplomski študij sem končala na Tavriški državni univerzi Vernadskega (Simferopol, Krim) na katedri za ruski jezik in književnost.

Kot profesorica ruščine za tujce sem dodatno izpopolnjevala na Univerzi Prijateljstva Narodov v Moskvi.

Ruščino kot tuji jezik  sem poučevala na katedri za metodologijo poučevanja filoloških ved na Tavriški državni univerzi Vernadskega. Predavala sem tudi na Kitajskem (Šandun, mesto Tajan).

Ruščino v Sloveniji poučujem od leta 2008, od tega 11 let v Ruskem centru znanosti in kulture (RCZK, pozneje Ruski dom), vse od njegovega odprtja leta 2011 do zaprtja leta 2022.

V Slovenijo me je pripeljala ljubezen, kjer sem si ustvarila družino. S ponosom lahko povem, da se v našem domu prepletata slovenska in ruska kultura ter jezik, saj smo vsi člani aktivni govorci ruskega in slovenskega jezika.

Z zaprtjem Ruskega doma sem se podala na svojo samostojno pot, saj je učenje ruščine zame poslanstvo. Na tečaji sem spoznalo veliko novih in zanimivih ljudi, ki so se z mano naučili prvih ruskih besed in črk cirilice, sedaj pa so aktivni govorici in si želijo ohraniti stik z ruskim jezikom. Tako sem se tudi na njihovo prigovarjanje in spodbujanje odločila za samostojno pot in z veseljem še naprej učim ruski jezik.

Čeprav dobro govorim slovensko, je moje glavno načelo, da pri pouku uporabljam predvsem ruščino. Vendar vam snov lahko zmeraj razložim tudi v vašem maternem jeziku in za boljše razumevanje potegnem vzporednice s slovensko slovnico.

Pomemben sestavni del učne ure je prijetno prijateljsko ozračje, ko lahko celo po težkem delovniku poklepetate, izveste kaj novega in preprosto prijetno preživite čas!

Moj program je zmeraj prilagodljiv ‒ učence zmeraj vprašam, kaj jih zanima in kakšne so njihove želje.

Tako sem na primer med poučevanjem izdelala poseben program za novinarje agencije STA, za kolektiv iz zlatarne Malalan in za turistične delavce iz Strunjana.

Vabim vas, da se mi pridružite na začetnih in nadaljevalnih tečajih ruščine. Skupinski tečaji trenutno potekajo on line preko Zooma. Za zaključene skupine in individualne ure pa po dogovoru ali on line ali v živo na vaši oz. drugi dogovorjeni lokaciji, kjerkoli v Sloveniji.

Več o tečajih

Z mojo pomočjo se boste odpravili na zanimivo in poučno potovanje v deželo enega najlepših jezikov in potrudila se bom, da bo za vas nepozabno.

Natalija Androsjuk

Reference

Upload Image...