Naše predavateljice

Tečaje ruskega jezika vodijo predavateljice, ki imajo dolgoletne izkušnje pri poučevanju ruščine kot tujega jezika.

BVCBVCBCVBCV

NATALIJA ANDROSJUK

je diplomski in podiplomski študij končala na Tavriški državni univerzi Vernadskega (Simferopol, Krim, Rusija) na katedri za ruski jezik in književnost. Ruščino kot tuji jezik je poučevala na katedri za metodologijo poučevanja filoloških ved na Tavriški državni univerzi Vernadskega. Predavala je tudi na Kitajskem (Šandun, mesto Tajan). Kot profesorica ruščine za tujce se je dodatno izpopolnjevala na Univerzi Prijateljstva Narodov v Moskvi.
Raziskovalni interesi Natalije: aspektologija (glagolski vid ruskih glagolov, primerjalna aspektologija), metodika predavanja ruščine kot tujega jezika. Piše doktorsko disertacijo z naslovom »Status in vloga dvovidskih glagolov v modernem ruskem jeziku«. Sodelovala je na številnih mednarodnih znanstvenih konferencah (Ukrajina, Rusija, Italija). Objavila je 17 člankov v znanstvenih revijah v Ukrajini in v Rusiji.

 

Кузьмина_2 (Medium)

Natalija Arnoldovna Kuzmina

prof. dr. filoloških znanosti. Zaključila je Filološko fakulteto Omskega državnega pedagoškega inštituta A. M. Gorkega (1973) in nato podiplomski študij na Moskovskem državnem pedagoškem inštitutu V.I. Lenina. Od leta 1977 dela v Omski državni univerzi, kjer poučuje sodobni ruski jezik. Bila je mentorica dvanajstim doktorjem znanosti. Je vodja in sodelavec znanstveno-raziskovalnih in izobraževalnih projektov, ki jih s sredstvi podpira sklad »Russkij mir« Zvezne agencije za izobraževanje (med njimi je tudi televizijska oddaja »Govorim i pišem po-russki« na kanalu GTRK »Omsk«). Pod založništvom največjih izobraževalnih in znanstvenih založb Rusije je izdala (v soavtorstvu s prof. O.S. Issers) več kot 20 učbenikov in knjig za maturante. Skupno število znanstvenih publikacij prof. N. A. Kuzmine presega 220 del. Dodatno se je usposobila za ruski jezik kot tuji jezik v inštitutu ruskega jezika A.S. Puškina v Moskvi in dve leti poučevala ruski jezik kitajske študente, ter delala individualno z Nemci, Čehi, Korejci in Kazahi, ki so se izobraževali v Omski univerzi.