Mnenja tečajnikov

Kaj so o tečaju ruščine, ki so ga obiskovali povedali udeleženci.

Ruski dom, do nedavnega še Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani, obiskujem od oktobra 2012. Takrat sem se začela učiti ruščine pri odlični profesorici Nataliji Androsjuk, ki me je naučila vseh osnov jezika. Zadnjih nekaj let pa se izpopolnjujem pri izjemni profesorici dr. Nataliji Kuzmini. Obe profesorici odlikuje izredna predanost poučevanju. Njuna predavanja so vedno skrbno pripravljena in zelo zanimiva, saj poleg obravnave slovnice vsebujejo obravnavo tem iz ruske kulture ter splošnih aktualnih tem in upoštevata tudi želje udeležencev tečajev. Znanje ruskega jezika na visoki ravni mi je v pomoč pri mojem profesionalnem raziskovalnem delu, saj mi omogoča neposredni dostop do ruske strokovne literature in branje literarnih del v ruščini.

Anita Prelovšek, dr. muzikologije / glasbenica

Že od prvega stika z Ruskim domom v Ljubljani sem imel odličen občutek. Z obiskovanjem tečajev ruskega jezika se je le ta samo še potrdil. Njihove tečaje obiskujem že nekaj let. Do izvajanja tečajev so zelo odgovorni in vsakemu tečajniku namenjajo potrebno pozornost. Pri vsakem koraku te vestno spremljajo, spodbujajo, usmerjajo in v okviru tečajnikovih zmožnosti tudi konstruktivno rešujejo morebitne težave, ki se pojavijo pri učenju. Pri svojem delu so zelo suvereni in profesionalni. Profesorici, ki me je poučevala, ruski jezik ni le materin jezik temveč svoje sposobnosti poučevanja nadgrajuje tudi z izobrazbo jezikoslovca. Tečaje ruskega jezika pod okriljem Ruskega doma toplo priporočam vsem, ki vstopajo v svet ruskega jezika in ruske kulture iz radovednosti kot tudi tistim, ki ruski jezik potrebujejo v svojem profesionalnem/poslovnem življenju

Mitja Umer / Agencija ustvarjalcev Umer

V lanskem letu sem obiskoval tečaj ruskega jezika v Ruskem centru znanosti in kulture in sem bil z njim zelo zadovoljen. Naučili smo se veliko slovnice in novih ruskih besed, spoznali smo ruske pisatelje in znanstvenike, ruska mesta in ruske običaje. Ogledali smo si filme in glasbena tekmovanja in spoznali način življenja v tej veliki državi. To znanje smo uporabili in ga poglobili v številnih pogovorih in pisnih nalogah. Novim učencem lahko učenje ruskega jezika v Ruskem centru brez zadržkov zelo priporočam.

Marko Kranjec, ekonomist / upokojenec

V poplavi takšnih in drugačnih tečajev ruskega jezika, se mi je moja odločitev zdela najbolj logična izbira. Po slabih dveh letih obiskovanja tečajev, lahko rečem, da so bila moja pričakovanja v vseh pogledih presežena. RCNK in predvsem učiteljici Nataliji gredo vse pohvale za strokovnost, pristnost in predvsem zanimiv način podajanja snovi. 

Marko Šercer, prof.šp.vzg

Zadnji dve leti s sinom obiskujeva tečaj ruskega jezika, s katerim sva izredno zadovoljna. RCZK daje velik poudarek na prenos kvalitetnega znanja, saj so učitelji naravni govorci ruščine. Delujejo na način, da že od samega začetka učence navajajo na rusko govorico oz. razlago in pravilno izgovorjavo. Poleg tega na urah veliko povedo o svoji kulturi in tradiciji, kar je dodatni plus.

Ksenja Volk, dipl.eoc. / founder of FREYA LUPO Jewelry.

Po prvem tečaju pri Nataliji Androsyuk, se veselim nadaljnih semestrov in novega znanja ruščine ter spoznavanja ruske kulture.Ruski jezik, manjše skupine, prijetna energija ter energična in strokovna predavateljica Natalija preprosto prepričajo. 🙂

mag. Nina Potočnik, ekon. in poslovne vede

Že tri leta obiskujem tečaje ruskega jezika na Ruskem kulturnem centru. Začela sem iz radovednosti, sedaj pa ne morem nehati. Tečaji so zanimivi in dinamični. Naši predavatelji pa poskrbijo za raznolikost klasičnih in aktualnih tem.

Irena 65 let

Ruščino sem se začela učiti pri Nataliji iz nule. Nad ruščino me je tako navdušila, da se je učim že vrsto let in sem lahko samostojno dvakrat potovala po Rusiji ter se brez večjih problemov sporazumevala z Rusi. Sedaj pa znanje samo še nadgrajujem in skrbim, da naučenega ne pozabim. 

Vesna O.

utrinki s tečajev ruščine